Jeśli chcemy się gdzieś zatrzymać na noc, wybieramy lokację najbardziej nam odpowiadającą pod względem umiejscowienia, standardu i ceny. Jednym z atutów miejsc takich \jak hotel pod warszawą jest to, że w całym kompleksie, oprócz pokoi mieszkalnych, znajdują się też inne udogodnienia, jak choćby restauracja.
Hotel pod warszawą jako obiekt o dobrym, ale nie wygórowanym standardzie, posiada tylko jeden lokal gastronomiczny, który jednak jego gościom w zupełności wystarcza. W cztero-, pięcio- i sześciogwiazdkowych molochach znaleźć można ich nawet kilka lub kilkanaście, każdą z innego rodzaju kuchnią.
Jeśli chodzi o hotel pod warszawą, to takie zbytki są w nim niepotrzebne, a posiadany obiekt spełnia wszystkie potrzeby gości, serwując dania zarówno polskie, jak i typowe dla innych narodów – w ramach wyjścia naprzeciw oczekiwaniom klientów zagranicznych. Restauracja hotelowa, rządzi się dokładnie takimi samymi prawami jak samodzielny obiekt, z ta tylko różnicą, że często zamówione dania dostarczane są wprost do pokoi..